تاثیر پرکاری و کم کاری تیروئید در دوران بارداری
غده تیروئید در جلوی نای قرار گرفته و برای ساختن هورمون های آن نیاز ضروری به ید است. همان طور که گفته می شود، اختلالات تیروئید در زنان ۱۰ برابر شایع تر از مردان است. این اختلالات خود را به شکل کم کاری یا پر کاری تیروئید نشان می دهند. از جمله عواملی که باعث این مشکل می شود می توان به کمبود ید، مسائل خود ایمنی، اشعه درمانی در ناحیه سر و گردن و … اشاره کرد. از آن جا که عملکرد این غده با دستگاه تناسلی زنان ارتباط دارد، از دکتر ملیحه میر شه پناه جراح ومتخصص، خواستیم تا در این باره اطلاعاتی را در اختیار خوانندگان قرار دهند.
تاثیر اختلال تیروئید در عملکرد دستگاه تناسلی زنان
۱ – ناباروری که ناشی از اختلال تخمک گذاری است.
۲ – افزایش خطر سقط.
۳ – بی نظمی قاعدگی که بیشتر به صورت فاصله زیاد بین دوره های پریود است.
اثرات کم کاری و پرکاری تیروئید بر بارداری
1 – کم هوشی جنین
۲ – کوتولگی جنین
اثرات پر کاری تیروئید در بارداری
۱ – عوارض پر کاری تیروئید در جنین
- در مواردی به پر کاری تیروئید جنین، و مواردی نیز به کم کاری تیروئید جنین، منجر می شود، ولی بیشتر نرمال است.
- مصرف داروهای مربوط به کنترل پرکاری تیروئید نیز میتواند در جنین عوارضی ایجاد کند.
–رشد نکردن کافی جنین
۲ – عوارض پر کاری تیروئید در مادر
مهم ترین عوارض پرکاری تیروئید عبارت است از، نارسایی قلبی، فشارخون بارداری، افزایش غیر طبیعی ضربان قلب، کاهش وزن با وجود تغذیه کافی.
عملکرد تیروئید در بعد از زایمان
معمولا یک پرکاری تیروئید گذرا، طی ۶ هفته بعد از زایمان دیده می شود که بعد از آن به کم کاری تبدیل میشود. علت این تغییرات التهاب تیروئید در دوران نفاسی است، که باید درمان شود. تشخیص تغییرات تیروئید در بارداری به علت ترشح هورمون های مشابه از جفت مشکل است. لذا زنان باید قبل از بارداری آزمایش تیروئید بدهند، تا هرگونه اختلال آن کنترل شود و سپس اقدام به بارداری کنند .