قاتلان میل جنسی
در روابط زناشویی فاکتورهای روانی و جسمانی زیادی مطرح هستند که از آنها تحت عنوان «قاتلان میل جنسی» یاد میشود! این فاکتورها زن و مرد، پیر و جوان نمیشناسند و شاید در هر وضعیتی زندگی شما و همسرتان را تحت تاثیر قرار دهند.
در روابط زناشویی فاکتورهای روانی و جسمانی زیادی مطرح هستند که از آنها تحت عنوان «قاتلان میل جنسی» یاد میشود! این فاکتورها زن و مرد، پیر و جوان نمیشناسند و شاید در هر وضعیتی زندگی شما و همسرتان را تحت تاثیر قرار دهند. اگر احساس میکنید این اواخر خود یا همسرتان علاقه به روابط زناشویی را از دست داده اید و به دنبال راهحل میگردید، نکتههای دکتر «وستایمر»، یکی از برترین مشاوران امورجنسی ايالاتمتحده را از دست ندهید.
احساساتتان را بروز دهید
نبود صمیمیت: رابطه زناشویی بدون صمیمیت عاطفی باعث کاهش میل جنسی میشود. اگر احساس میکنید رابطه جنسیتان خوب پیش نمیرود سعی کنید اوقات بیشتری را بدون فکر کردن به روابط جنسی با همسرتان بگذرانید و به هم نزدیکتر شوید. حرف بزنید، یکدیگر را در آغوش بگیرید و به هم آرامش بدهید. یاد بگیرید احساسات خود را خارج از رابطه جنسی بروز دهید. وقتی صمیمیت برقرار شود، میل جنسی نیز خود به خود بازمیگردد.
استرس ناتوانتان میکند
استرس: شاید شما هم جزو آن دسته از افراد باشید که زیر فشار استرسهای شغلی یا درسی عملکرد بهتری پیدا میکنند اما باید بدانید که این موضوع در مورد روابط زناشویی هرگز صدق نمیکند! استرسهای شغلی، مشکلات مالی، بیماری اعضای خانواده و دیگر عوامل استرسزا همگی میتوانند میل جنسی را کاهش دهند. علاوه براین استرس باعث کاهش سروتونین میشود که خود منجر به انزال زودرس و کاهش مقدار اسپرم در مردان میشود. برای اینکه سطح استرس خود را تحت کنترل درآورید باید تکنیکهای کنترل استرس مثل مدیتیشن، تنفس آگاهانه و … را بیاموزید یا با یک روانشناس مشورت کنید.
این غذاها را نخورید!
رژیم غذایی: رژیم غذایی نامناسب میتواند باعث کاهش میل جنسی شود. هرچه فرد خوراکیهای مقویتری مصرف کند، توانایی جنسیاش هم بیشتر میشود. مصرف بیش از حد چربیهای اشباع شده نهتنها باعث افزایش کلسترول و رسوب آن در دیواره عروق قلب میشود بلکه باعث رسوب کلسترول در مویرگهای آلت جنسی شده و جریان خون در آلت را با مشکل روبهرو میسازد. در نتیجه فرد نمیتواند به محرکهای جنسی به درستی پاسخ دهد. برای بهبود این حالت بیشتر از غلات، میوهجات، سبزیجات، گردو و روغن زیتون استفاده کنید و مصرف شکر، غلات بدون سبوس و غذاهای آماده را کاهش دهید.
کمک نمیکند، ضرر میرساند
الکل و مواد مخدر: برخلاف تفکر رایج نوشیدن الکل، مصرف مواد مخدر، سکر و نشئگی باعث افزایش میل جنسی نمیشود بلکه بیبند و باریهای جنسی و رفتارهای پرخطر را افزایش میدهد. این مواد میتوانند باعث کاهش حس ناحیه تناسلی در آقایان شوند و مشکل نعوظ ایجاد کنند. علاوه براین، حالت سکر و نشئگی باعث از بین رفتن تمایل همسر نیز میشود. الکل همچنین منجر به کوچک شدن بیضهها در مردان میشود و مصرف بیش از حد آن علائم افسردگی را به همراه دارد.
هیچکس دوست ندارد چاق باشد
چاقی: چاق بودن باعث از دست رفتن عملکرد و میل جنسی میشود. دلیل آن کاملا مشخص نیست اما این را میدانیم که چاقی موجب کاهش اعتماد به نفس، افسردگی، بیماریهای جسمی، از دست دادن انرژی و … میشود. در این مورد حتما با یک متخصص رژیمدرمانی صحبت کنید. مطمئن باشید پولی که در این زمینه خرج میکنید ارزشش را دارد. مطالعات نشان داده است كه یکسوم افراد چاق مبتلا به اختلال نعوظ، پس از 2 سال ورزش و تلاش در جهت کاهش وزن فعالیت جنسی متعادلی بهدست میآورند.
مردان همیشه نگران!
اختلال نعوظ: این بیماری در آقایان معمولا ربطی به نبود میل جنسی ندارد و ممکن است دلیل آن مربوط به خود اندام جنسی باشد و با دارو درمان شود. در واقع خیلی از آقایان میل جنسیشان بالاست اما توانایی نعوظ طولانی و کامل را ندارند. مردان مبتلا به این اختلال همیشه نگران عملکرد خود هستند و همین نگرانی به تدریج باعث از بین رفتن میل جنسی خود و همسرشان میشود.
قابل توجه مادرها و پدرها!
مادر و پدر بودن: مادر یا پدر بودن به خودی خود باعث از بین رفتن میل جنسی نمیشود اما وقتی بچهها دور و اطرافمان هستند پیدا کردن وقت برای روابط زناشویی سخت میشود. جهت رسیدگی به این موضوع، بد نیست گاهی اوقات از یک پرستار بچه یا یکی از اعضای فامیل کمک بگیرید. اگر هم فرزندتان تازه به دنیا آمده سعی کنید موقعی که خواب است برای همسرتان وقت بگذارید.
کمخوابی دشمن شماست
کمبود خواب: اگر صبحها خیلی زود بیدار شوید و شبها خیلی دیر به تختخواب بروید یا اگر دچار بیخوابی و آپنه خواب (وقفه تنفس در خواب) باشید، به طور حتم میل جنسیتان تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. در واقع هر آنچه از یک خواب راحت جلوگیری میکند باعث از دست رفتن میل جنسی نیز میشود. کمخوابی باعث میشود همیشه احساس خستگی و خوابآلودگی کنید و حوصلهای برای روابط زناشویی نداشته باشید. در این مورد حتما با یک روانشناس مشورت کنید.
قبل از آشتی هیچ کاری نکنید!
اختلافات حل نشده: مشکلات حل نشده در روابط عاطفی یکی از بزرگترین قاتلان میل جنسی هستند بهخصوص برای خانمها که احساسات عاطفی یکی از اجزای اصلی روابط زناشوییشان است. بحثهای مداوم، عدم ارتباط، قهرهای طولانی ، نبود اعتماد و … همگی شما را از لذتهای زناشویی محروم میکنند. موثرترین راهحل در این زمینه صحبت کردن با همسرتان است. هرقدر هم که سخت باشد بنشینید و حرفهای دلتان را به او بزنید و تا وقتی که به توافق نرسیدهاید از این تلاش دست برندارید.
«تو برای من زیباترین هستی!»
اعتماد به نفس: اگر اعتماد به نفس نداشته باشید و از ظاهر خود راضی نباشید هیچوقت نمیتوانید یک رابطه زناشویی خوب برقرار کنید. یک راهحل مهم در این زمینه ورزش کردن است. ورزش نهتنها باعث میشود اندامتان بهتر شود و به وزن ایدهآل برسید بلکه عملکرد و میل جنسیتان را نیز افزایش میدهد. همچنین باعث میشود جریان هورمونها در بدن به راحتی انجام گیرد. افرادی که ورزش میکنند انرژی بیشتری دارند و در نتیجه از نظر جنسی فعالترند. اگر همسرتان اعتماد به نفس ندارد، سعی کنید با گفتن جملات مثبت و اطمینان دادن به او در مورد اینکه در چشم شما زیباست، رابطه زناشوییتان را نجات دهید.
شاید مشکل از دارو باشد
داروها: داروهای بسیاری هستند که باعث کاهش میل جنسی میشوند؛ از جمله داروهای ضد افسردگی، ضد فشارخون، آنتیهیستامینها، قرصهای ضد بارداری، داروهای شیمیدرمانی، داروهای درمان ایدز، داروهای پروستات و سایر داروهای هورمونی. در این موارد، تغییر دارو یا دوز آن ممکن است مشکلتان را حل کند. اگر بعد از مصرف داروی خاصی متوجه شدید میل جنسیتان به سرعت کاهش یافته حتما این موضوع را با پزشک در میان بگذارید اما هیچ وقت سرخود مصرف دارو را قطع نکنید.
هورمون سرنوشتساز!
کاهش تستوسترون: هورمون تستوسترون باعث افزایش میل جنسی میشود اما هرچه سن آقایان بالاتر میرود ترشح این هورمون نیز به تدریج کاهش مییابد. البته همه مردان وقتی میزان تستوسترونشان پایین میآید میل جنسی خود را از دست نمیدهند. تستوسترون به میل جنسی زنان نیز مربوط است اما تعادل هورمونها در بدن خانمها بسیار پیچیدهتر از آقایان است و عوامل خیلی زیادی روی این موضوع تاثیر میگذارد.
هنوز مشخص نیست آیا درمان با تستوسترون برای افزایش میل جنسی در خانمها مثل آقایان بیخطر است یا خیر، پس بهتر است خانمها این روش را به کار نگیرند. برای مطمئن شدن از وضعیت هورمونیتان هر چند وقت یک بار آزمایش بدهید.
شاید افسرده شده باشید
افسردگی: افسردگی یکی از عوامل اصلی از دست دادن میل جنسی است اما نگران نباشید، این وضعیت درمانپذیر است. با این حال بیشتر داروهای ضدافسردگی خود باعث کاهش میل جنسی میشوند. اگر فکر میکنید با مصرف این داروها میل جنسیتان کاهش یافته با پزشک خود مشورت کنید تا درصورت امکان آنها را تغییر دهد.
همهچیز تقصیر یائسگی نیست!
یائسگی: تقریبا نیمی از خانمها وقتی به یائسگی نزدیک میشوند میل جنسی خود را از دست میدهند. علائم یائسگی از جمله خشکی واژن و درد هنگام رابطه باعث از دست دادن علاقه خانمها به روابط زناشویی میشود اما تغییرات هورمونی یائسگی فقط بخشی از مشکل است. میزان صمیمیت با همسر، اعتماد به نفس، داروهای مصرفی و سلامت جسمانی خانمها نیز روی این رابطه تاثیرگذارند و باید به آنها اهمیت داده شود.