درمان آفت و تبخال با طب سنتی

درمان آفت و تبخال با طب سنتی
ترکیب گل بنفشه، سماق و جوش‌شیرین برای بهبود آفت دهانی موثر است. البته نباید فراموش کرد مصرف غذاهای ترش، تند و خشک در زمانی که آفت دهان بروز کرده باید به حداقل برسد.
درمان آفت و تبخال با طب سنتی
 برای درمان آفت دهان مصرف ویتامین C و کلسیم توصیه شده است. همچنین مصرف پیاز، ریحان، سیب و اسفناج نیز برای درمان آن موثر است.


برای درمان آفت دهان ابتدا باید مزاج فرد مشخص شود تا تعیین شود که آفت دهان به چه دلیلی ایجاد شده است.

 

در هر صورت از نظر طب سنتی درمان‌های گیاهی وجود دارد که یکی از آن‌ها خوردن سبزی ریحان است.


همچنین مصرف پیاز به صورت خام نیز به دلیل خاصیت ضدعفونی کنندگی که دارد موثر است.


مصرف ویتامین C نیز در بهبود آفت دهان موثر است مثلاً خوردن گوجه‌فرنگی و آب پرتقال یا شاه‌توت برای بهبود زخم‌های دهانی موثر است.


برخی از دم‌نوش‌ها مثلاً دم‌نوش مریم‌گلی یا نعناع از این نوع است که به صورت استفاده دهان‌شویه می‌توان آن را بکار برد. مدت زمان درمان تبخال 7 تا 10 روز می باشد . مصرف روغن نعنا در جلوگیری از رشد این بیماری ویروسی موثر است که یه صورت خوراکی و موضعی قابل استفاده است .

 

مصرف لبنیات به دلیل داشتن کلسیم فراوان نیز توصیه می‌شود مثلاً خوردن ماست و دوغ در بهبود آفت دهان موثر است.

 

ترکیب گل بنفشه، سماق و جوش‌شیرین نیز برای بهبود آفت دهانی موثر است. البته نباید فراموش کرد مصرف غذاهای ترش، تند و خشک در زمانی که آفت دهان بروز کرده باید به حداقل برسد.

 

سیب، خرما و خرمالو نیز از جمله میوه‌های موثر هستند و خوراکی‌های سرشار از آهن مثل اسفناج و جگر نیز توصیه شده است.

 

همچنین مصرف گلاب برای تقویت لثه توصیه می‌شود و برای بهبود آفت‌های دهان کاربرد دارد.

 

 آفت دهان اگر منشأ دموی داشته باشد از دیدگاه طب سنتی در بهار بیشتر اتفاق می‌افتد و راه درمان این است که کمی گل سرخ را در سرکه جوشانده و در دهان مزمزه شود، این کار اثر تسکین‌دهی زیادی دارد.

 

توصیه‌های طب سنتی برای درمان تبخال

 برای درمان بیماری تب‌خال می‌توان از عصاره بادرنجبویه، جعفری، زیتون و نعنا استفاده کرد و بهتر است از قرار گرفتن در معرض نور آفتاب و تماس با چشم‌ها خودداری کرد.

 

بیماری تبخال یک بیماری ویروسی است که با تاول‌های کوچک و دردناک که قرمز رنگ هستند بروز می‌یابد که معمولاً با احساس درد هم همراه است. معمولاً تبخال بر روی لب ظاهر می‌شود اما در قسمت‌های دیگری از بدن مثل بینی، چانه و اندام تناسلی نیز دیده شده است.

 

  مصرف روغن نعنا در جلوگیری از رشد این بیماری ویروسی موثر است که یه صورت خوراکی و موضعی قابل استفاده است.

 

عصاره گیاه بادرنجبویه نیز برای درمان تبخال توصیه شده چرا که مصرف موضعی این گیاه علائم تبخال را سریعاً برطرف می‌کند.

 

همچنین یکی از روش‌های درمان تبخال شست‌وشوی محل تبخال با عصاره یا جوشانده ریشه جعفری است. مصرف لبنیات به دلیل داشتن کلسیم فراوان نیز توصیه می‌شود مثلاً خوردن ماست و دوغ در بهبود آفت دهان موثر است .

 

مصرف لبنیات به دلیل داشتن کلسیم فراوان نیز توصیه می‌شود مثلاً خوردن ماست و دوغ در بهبود آفت دهان موثر است .

 

برگ زیتون نیز می‌تواند تأثیر زیادی در کاهش التهاب و درد ناشی از ابتلا به تبخال داشته باشد.

 

برای پیشگیری از بروز تبخال و انتقال این بیماری ویروسی با سایر افراد بهتر است از روبوسی و تماس پوستی با افراد مبتلا به تبخال خودداری کرد. همچنین از وسایل مشترک استفاده نباید کرد و مرتب دست‌ها را شست‌وشو داد. افرادی که تبخال دارند از قرار گرفتن در معرض نور آفتاب و تماس با چشم‌ها باید خودداری کنند.

 
بازخوردها
    ارسال نظر